Soorten LNZN

Welke LNZN passen het beste bij u? Voor advies kun je altijd contact
opnemen met een van de opticiens.

Zachte LNZN

Een zachte contactlens is een flexibele, zuurstofdoorlatende lens, die een comfortabele oplossing kan bieden aan de drager. Deze lens is verkrijgbaar in diverse varianten. Je herkent een zachte lens omdat je die als het ware kunt buigen en aan de enigszins gekrulde randen. Bij het dragen neemt de lens gemakkelijk de ronding van het oog aan en ze passen zich op een natuurlijke manier aan de vorm van het oog aan. U voelt ze bijna niet omdat ze minder bewegen dan ‘harde’ (vormstabiele) contactlenzen. Zachte contactlenzen zijn er in verschillende typen en uitvoeringen. Vraag onze contactlensspecialisten naar uw optimale contactlens oplossing.

Snelle gewenning
Ideaal voor sporten
Snel vervangsysteem

Harde LNZN

Harde contactcontactlenzen worden ook wel vormstabiele contactlenzen genoemd, u kunt deze contactlenzen niet buigen. Deze contactlenzen staan bekend om de scherpte waarmee u ziet, scherper dan bijvoorbeeld met zachte contactlenzen. Daarnaast zijn ze ook het gezondst voor je ogen en ze gaan langer mee. Van vormvaste contactlenzen raken uw ogen minder snel vermoeid, u draagt ze met gemak de hele dag. Goed draagbaar bij de uitvoering van al uw activiteiten.

Even een tip voor de dames: iedere lens (ook de zachte lens) altijd inbrengen voordat u make-up aanbrengt. Dit komt de ooggezondheid erg ten goede. Er zijn verschillende varianten in harde contactlenzen, er zijn ook multifocale contactlenzen verkrijgbaar. Overleg de mogelijkheden met onze contactlensspecialist.

Beste scherpte
Geschikt voor gevoelige ogen
Lange levensduur

Nacht LNZN

Nachtlenzen zijn contactlenzen die u alleen 's nachts draagt. Deze lenzen veranderen tijdelijk de vorm van het hoornvlies zodat uw ogen de ideale vorm aannemen om goed te kunnen zien. Die vormverandering is precies voldoende om uw oogafwijking te corrigeren. Een bijkomend voordeel van deze lenzen is dat u, wanneer u 's nachts even opstaat, meteen goed kunt zien.  In de morgen doet u de lenzen uit. De verandering van de oogvorm duurt maximaal een paar dagen. Er is geen gewenningsperiode en omdat u ze vrijwel niet voelt, zult u ook in de eerste nacht geen slapeloosheid van deze lenzen ervaren. Vraag ernaar bij onze contactlensspecialist, want deze lenzen zijn alleen geschikt voor bijziendheid met een sterkte die niet hoger is dan -4,50 dioptrie.

Alleen 's nachts
Tot 48 uur scherp zicht
Korte gewenningsperiode

Myopie LNZN

Procornea.nl: De jonge bijzienden van nu, zijn de slechtzienden van morgen. Eén op de vijf bijzienden loopt risico op ernstige oogproblemen. Procornea Nederland B.V. heeft als enige contactlensfabrikant in de Benelux een uitgebreid aanbod aan unieke contactlenzen om met name de verergering van bijziendheid bij jongeren te remmen (myopie management).

Remt verergering bijziendheid
Uitgebreid aanbod